5 ianuarie 2014

Mușchi de porc în sos de portocale


Ingrediente
1,2 kg mușchi de porc
4 portocale
1 foaie de dafin
cimbru
rozmarin
1 lingură miere
1 lingură ulei de măsline
sare
piper

Preparare
Se spală mușchiul și se freacă cu sare și piper. Se pune într-o cratiță cu ulei și se prăjește pe toate părțile, apoi se așează într-o tavă, împreună cu foaia de fain, rozmarinul și cimbrul, se pune o portocală tăiată felii și se storc peste mușchi 2 portocale. Coaja se taie cubulețe mici și se adaugă peste mușchi.
Se coace la 180° pentru 20 minute, apoi se scoate și se mai adaugă sucul de la 2 portocale și coaja tăiată cubulețe. Se continuă coacerea pentru încă 1 oră. Când e aproape gata, se unge carnea cu sosul format și cu miere. Se taie felii și se servește împreună cu sosul de portocale.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu