Ingrediente foi
3 ouă
1 și jumătate cană de lapte
1 cană zahăr
1 cană ulei
1-2 lingurițe amoniac
1300 g făină
Ingrediente crema 1
6-7 linguri făină
1 L lapte
1/2 kg zahăr
1/2 pachet de unt sau margarină
1/2 ceașcă apă
mirodenii
Ingrediente crema 2
2 linguri cacao
1 pachet de unt sau margarină
3-4 linguri de apă
7-8 linguri de zahăr
300 g nuci măcinate
2-3 fiole esență de rom
Ingrediente glazură
7-8 linguri zahăr
2 linguri cacao
4-5 linguri apă
100 g margarină
Preparare foi
Se amestecă totate ingredientele (amoniacul stins cu zeamă de lămâie) și se fac 12 foi, care se coc pe dosul tăvii.
Preparare crema 1
Se arde zahărul pe jumătate, apoi se stinge cu apă. După ce s-a topit, se pune 1/2 L de lapte, iar în cealălaltă jumătate se pune făina până se desface, apoi se adaugă peste celelalte ingrediente. Se fierbe totul, amestecând continuu până se obține un fel de ciulama. La sfârșit, se adaugă margarina și mirodeniile.
Preparare crema 2
Se pun pe foc apa, zahărul, cacaua și se fierbe pânăse topește zahărul, apoi se adaugă margarina. Când e rece, se pun esența și nucile.
Preparare glazură
Se punla fiert totate ingredientele și se lasă să dea în câteva clocote.
Ansamblarea
Se lipesc foile astfel: se pune o foaie unsă cu zahăr ars (fierbinte), apoi se așează o foaie unsă cu cremă de cacao (rece) și tot așa. Se pune un cărpător peste foi și se lasă până a doua zi. Se taie prăjitura în pătrate, apoi în triunghiuri, și se așează pe platou în formă de piramidă. Pe laterale, se toarnă glazura fierbinte și se ornează cu nuci măcinate.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu