Ingrediente
180 g zahăr pudră
90 g albușuri (cca 3 albușuri)
20 g zahăr tos
100 g făină de migdale
Ingrediente cremă
250 g frișcă lichidă
30 g unt
250 g ciocolată neagră
Preparare macarons
Se mixează albușurile până încep să capete consistență (2-3 minute), se adaugă 1/3 din zahărul tos (1 linguriță rasă). Se mixează încă 2-3 minute și se adaugă încă o linguriță rasă de zahăr.
Se mixează iarăși 2-3 minute iar apoi se adaugă restul zahărului rămas și se mixează până se obține o bezea fermă. Se amestecă făina de migdale cu zahărul pudră și se cern de 2-3 ori, după care se adăugă treptat în bezea. Se amestecă cu multă grijă de jos în sus și cu mișcări destul de lente. Aluatul final trebuie sa aibă un aspect lucios și să fie cremos dar ferm.
În tava tapetată cu hârtie de copt, se formează cu ajutorul unui sac-a-poche cu vârful rotund, mici macarons cu diamterul de 3,5-4 cm. Se lasă tava cu macarons la odihnit pentru 1 ora. După o oră se atinge cu grijă un macarons și dacă acesta nu se va lipi de deget, se pot coace.
Se coc la cuptorul preîncălzit pentru 13-14 minute la 150°C. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se desprind ușor de pe hârtia de copt și se așează pe un grătar. Cu cât mai fină va fi făina de migdale cu atât se va obține o suprafață mai netedă.
Preparare cremă
Se pune frișca lichidă pe foc împreună cu untul. Când ajunge în punctul de fierbere, se dă cratița la o parte și se adaugă ciocolata ruptă bucățele foarte mici. Se amestecă până devine o cremă omogenă. Se lasă la răcit și se folosește pentru umplurea fursecurilor.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu