6 ouă
6 linguri zahăr pudră
1 lingură făină
125 g nuci măcinate
Ingrediente cremă
250 g unt
4 ouă
200 g zahăr
100 g nuci măcinate
3 linguri cacao
Preparare blat
6 gălbenușuri se bat bine cu 6 linguri zahăr. Se adaugă 1 lingură făină, nucile măcinate și albușurile bătute spumă. Se coace blatul în tava tapetată cu hârtie de copt la 180 pentru 15-20 min. Când e gata, se lasă blatul la răcit, iar apoi se rulează cu ajutorul unui prosop umed. Se lasă rulat până când se prepară crema.
Preparare cremă
100 g zahăr se pun la topit într-o cratiță, iar când zahărul devine auriu se adaugă nucile măcinate. Se omogenizează compoziția șise răstoarnă pe un cărpător umed. Se lasă la răcit, iar apoi se macină.
4 ouă se amestecă cu 200 g zahăr și se pun la foc mic amestecând continuu până se formează o cremă. Aceasta se lasă la răcit. 250 g unt se freacă spumă și se adaugă în crema de mai sus. Jumătate din această cremă se amestecă cu caramelul măcinat, iar jumătate cu 3 linguri de cacao.
Ansamblarea
Se desface blatul din prosop și se unge cu toată crema caramel. Se rulează blatul și se îmbracă cu crema cu cacao. Cu o furculiță se crează efectul scoarței de copac. Frunzulițele de ciocolată se prepară în felul următor: se iau frunze naturale (dafin, trandafir, ficus), se spală și se usucă; se pun la topit în bain-marie 3-4 pătrățele de ciocolată neagră. Fără să se amestece, se ia fiecare frunză, se ține de codiță și se înmoaie în ciocolată doar pe o singură față (dacă e nevoie, se întinde cu ajutorul unui cuțit).Se așează frunzele pe o farfurie și se pun în frigider până se întăresc. Se îndepărtează frunza ușor cu vârful cuțitului, începând de la vârful frunzei.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu