25 decembrie 2013

Friptură festivă

Ingrediente
1,5 kg mușchi de porc
200 g șuncă afumată
3-4 grăunți de usturoi
1 pahar de vin alb
sare
piper
boia dulce
rozmarin
salvie
ulei

Preparare
Se spală mușchiul și se usucă. Se crestează cu cuțitul și se formează un soi de buzunare în care se introduc bucățele de șuncă și usturoi. Se condimentează bucățile de carne, iar apoi se leagă cu ață de bucătărie, dar nu foarte strâns (se poate fixa și su scobitori). Într-o tavă se pune ulei și se așează bucățile de carne. Se adaugă 1/2 pahar de apă și se bagă tava la cuptor acoperită cu un capac sau cu staniol. După aprox. 1 oră se descoperă tava, se adaugă un pahar de vin și se continuă coacerea pentru încă 1 oră, având grijă să se umezească mușchiul cu lichid din tavă, iar dacă este nevoie, se întoarce de câteva ori până se rumenește. Se pot adăuga și niște cârnați.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu