25 decembrie 2013

Fantezia

Preparare foi
200 g făină
50 g margarină
100 g zahăr
1 ou
2 linguri lapte
1/2 linguriță amoniac
2 linguri cacao
- Se amestecă totate ingredientele și se face o cocă. Se întind 2 foi pe dosul tăvii și se coc la 160° pentru cca 10 minute.

Preparare blat
5-6 ouă
6 linguri făină
200 g zahăr
1/2 pliculeț praf de copt
- Se separă ouăle, albușurile se bat spumă tare cu zahărul. Se adaugă găllbenușurile pe rând, iar apoi făina amestecată cu praful de copt. Se pune compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se dă la cuptor pentru 15-20 min la 180°.

Preparare cremă
1/2 l lapte
3 linguri făină
200 g zahăr
- Se face o cremă ca o smântână groasă, care se amestecă cu 200 g de unt sau margarină. Se mai pune zeama de la o lămâie.

Preparare glazură
6 linguri apă
6 linguri zahăr
3 linguri cu vârf de cacao
30 g unt
- Se fierbe apa cu cacaoa și cu zahărul și se adaugă 30 g de unt.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu