31 ianuarie 2014

Tort cu cremă caramel


Ingrediente cremă de zahăr ars
10-12 linguri zahăr
1/2 L lapte UHT
3 ouă
3 linguri zahăr
coajă de lămâie sau portocală

Ingrediente blat
4 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri făină
frișcă pentru decor

Preparare cremă
Într-o cratiță de 3-4 L se pun 12 linguri de zahăr cu vârf și se lasă la caramelizat. Se întinde caramelul pe marginea cratiței, rotind cratița de jur împrejur. Se bat albușurile cu 3 linguri de zahăr, apoi se adaugă gălbenușurile și laptele rece, coaja de lămâie rasă. Se dă totul la cuptor pentru 35 minute.

Preparare blat
Se separă gălbenușurile de albușuri și pe acestea din urmă se bat cu cele 6 linguri de zahăr. Se adaugă și gălbenușurile pe rând și făina. Se amestecă ușor; când crema din cuptor prinde o crustă deasupra, se toarnă compoziția de blat peste ea și se dă din nou la cuptor, fără să se desprinde de pe margini. Când s-a copt blatul, se răstoarnă pe un platou și se ornează cu frișcă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu