30 ianuarie 2014

Tartă cu aluat nisipos


Ingrediente aluat
2 linguri untură limpede (osânză)
2 linguri margarină sau unt moale
1 păhărel iaurt gras (150 g)
2 linguri zahăr
coajă de lămâie
un praf de sare
făină cât cuprinde

Ingrediente umplutură
4 mere
2 linguri zahăr
2 linguri pesmet
zahăr vanilat
scorțișoară

Preparare aluat
Se amestecă toate ingredientele cu o cană de făină (se foloscesc brațele de frământat de la mixer). Se adaugă apoi puțin câte puțin făină și se frământă cu mâna până se formează un aluat tare. Se lasă în frigider învelit în folie până a doua zi. 

Preparare umplutură
Merele se curăță de coajă și se dau pe răzătoare. Se călesc cu 2 linguri de zahăr până scade toată zeama. Se amestecă apoi cu zahăr vanilat scorțișoară și pesmet. 

Ansablarea
Se întinde o foaie de aluat din 3/4 din cocă. Se pune umplutua de mere pe toată suprafața foii, iar apoi din restul de cocă se formează cordoane și se pun peste mere sub formă de grilaj. Se baga apoi în cuptorul preîncălzit pentru 35-40 minute.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu