Ingrediente cremă
500 ml frișcă lichidă
4 ciocolăți albe
esență de migdale
Ingrediente blat I
3 ouă
100 g zahăr
100 ml ulei
100 ml lapte
100 g zahăr
200 g făină
1 pachet praf de copt
Ingrediente blat II
5 albușuri
150 g zahăr
150 g fulgi de cocos
2 linguri făină
1/2 pachet praf de copt
câteva picături esență de migdale (obțional)
Preparare cremă
Frișca lichidă se pune pe foc până ce dă să fiarbă, nu mai mult!! Se adaugă ciocolata și se amestecă încontinuu până se topește. Se adaugă esența de migdale și se pune la rece peste noapte, în frigider. Înainte dea fi întinsă între blaturi, se mixează bine cu mixerul.
Preparare blat I
Ouăle se separă, gălbenușurile se freacă cu 100 g zahăr, laptele și uleiul. Albușurilese bat spumă cu cele 100 g zahăr, se adaugă gălbenușurile, apoi făina amestecată cu praful de copt. Totul se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se coace cca. 20-25 min. la 180°.
Preparare blat II
Albușurile se bat spumă cu zahărul până când spuma e tare. Se adaugă fulgii de cocos, făina amestecată cu praful de copt și esența de migdale. Totul se toarnă în tava căptușită cu hârtie de copt și se coace la 180° cca. 20-25 min.
Ansablarea
Se pune blatul I, apoi jumătate din cremă, se așează blatul II, se pune restul de cremă și se acoperă totul cu fulgi de cocos. Se dă la frigider peste noapte.
500 ml frișcă lichidă
4 ciocolăți albe
esență de migdale
Ingrediente blat I
3 ouă
100 g zahăr
100 ml ulei
100 ml lapte
100 g zahăr
200 g făină
1 pachet praf de copt
Ingrediente blat II
5 albușuri
150 g zahăr
150 g fulgi de cocos
2 linguri făină
1/2 pachet praf de copt
câteva picături esență de migdale (obțional)
Preparare cremă
Frișca lichidă se pune pe foc până ce dă să fiarbă, nu mai mult!! Se adaugă ciocolata și se amestecă încontinuu până se topește. Se adaugă esența de migdale și se pune la rece peste noapte, în frigider. Înainte dea fi întinsă între blaturi, se mixează bine cu mixerul.
Preparare blat I
Ouăle se separă, gălbenușurile se freacă cu 100 g zahăr, laptele și uleiul. Albușurilese bat spumă cu cele 100 g zahăr, se adaugă gălbenușurile, apoi făina amestecată cu praful de copt. Totul se toarnă într-o tavă căptușită cu hârtie de copt și se coace cca. 20-25 min. la 180°.
Preparare blat II
Albușurile se bat spumă cu zahărul până când spuma e tare. Se adaugă fulgii de cocos, făina amestecată cu praful de copt și esența de migdale. Totul se toarnă în tava căptușită cu hârtie de copt și se coace la 180° cca. 20-25 min.
Ansablarea
Se pune blatul I, apoi jumătate din cremă, se așează blatul II, se pune restul de cremă și se acoperă totul cu fulgi de cocos. Se dă la frigider peste noapte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu