400 g carne tocată de pasăre
2-3 felii de pâine înmuiată în lapte
7 castraveciori la oțet
2 ouă fierte
1 ou crud
2-3 linguri cașcaval ras
un praf de sare
piper măcinat
Ingrediente sos
200 ml vin alb
2 lingurițe curry
1 pahar apă caldă în care s-au dizolvat 2 lingurițe de delikat
ulei pentru prăjit
Preparare
Carnea tocată se amestecă cu toate ingredientele. Ouăle fierte și 3 castraveciori se taie bucățele și se adaugă în compoziție. Pe o hârtie de copt se presară făină. Se pune 1/2 din compoziție, se întinde puțin și se pun 2 castraveciori întregi în linie, iar apoi se rulează cu ajutorul hârtiei. Se învârte ruloul de câteva ori prin făină. La fel se procedează și cu al doilea rulou. Se pun câteva linguri de ulei într-o cratiță la încins și se prăjesc rulourile. Când s-au rumenit, se întorc ușor cu o paletă ca să se rumenească pe toate părțile, iar apoi se adaugă vinul. Se lasă la fiert până se evaporă vinul. Când a mai rămas puțin sos în cratiță, se pune apa caldă în care s-a dizolvat delikatul și 2 lingurițe de curry. Se fierbe în continuare până când se reduce sosul, având grijă ca rulourile să se învârtă din când în când.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu