2 mere mari
2 linguri zahăr
zeama de la 1/2 lămâie (sau helas)
Ingrediente aluat
2 ouă
60 g unt moale sau margarină
150 g zahăr
1 ceașcă lapte (200 ml)
220 g făină
1/2 praf de copt
2 linguri zeamă de lămâie sau helas
coaja de la o lămâie
1 fiolă rom
Preparare
Se pregătesc merele: se curăță de coajă, se taie pe jumătate, apoi în sferturi și se scoate mijlocul cu semințe. Sferturile se taie pejumătate și fiecare bucată se crestează cu cuțitul fără a fi pătrunse (vezi foto). Se stropesc cu zeamă de lămâie, se presară zahărul (2 linguri) și se lasă la macerat 1/2 oră. Între timp, se prepară aluatul: untul se freacă cu zahărul, se adaugă cele 2 gălbenușuri, unul câte unul amestecând după fiecare. Praful de copt se amestecă cu făina și se adaugă în unt, alternând cu laptele până se termină toată cantitatea. Se adaugă zeama de lămâie și mirodeniile, iar apoi albușurile bătute spumă cu un praf de sare. Albușurile se amestecă delicat de jos în sus. Se tapetează cu hârtie de copt (sau se unge cu unt și se tapetează cu făină o tavă cu inel). Se toarnă compoziția de aluat, iar apoi se așează merele. Se dă tava la cuptorul preîncălzit și se coace prăjitura 20/25 min la 190°. Se presară zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu