9 noiembrie 2013

Tartă cu mere


Ingrediente
cca 250 g făină
120 g margarină sau unt
50 g zahăr pudră + 50 g pentru cremă
3 ouă
1 gălbenuș
1 lingură făină
3 mere mari
2 linguri helas sau sare de lămâie
125 ml frișcă lichidă
esență de lămâie sau coajă de lămâie
un praf de sare

Preparare
Se pune făina într-un vas, se adaugă untul tăiat bucățele, zahărul pudră, gălbenușul și un praf de sare. Se frământă un aluat elastic și se pune în frigider pentru 1 oră învelit în folie. Se curăță merele, se taie felii mai groase și se stropesc cu zeamă de lămâie. Se bat ouăle cu 50 g zahăr pudră, esența, 1 lingură făină și frișca lichidă. Se scoate aluatul din frigider și se întinde un disc de mărimea tăvii pe hârtie pergamen. Se așează hârtia cu aluatul în tavă și se găurește de câteva ori cu o furculiță. Se așează formele felii sub formă de cerc iar apoi crema de ouă. Se dă tava la cuptorul preîncălzit și se coace tarta la 190° pentru 35-40 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu