10 noiembrie 2013

Coroniță cappuccino


Ingrediente pentru blat
4 ouă
100 g unt
100 g zahăr
250 g făină
200 ml lapte
1/2 praf de copt
coajă de lămâie
zeama de la 1/2 lămâie
un praf de sare
ulei
pesmet

Ingrediente cremă
500 ml lapte
100 g zahăr normal
100 g zahăr pudră
2-3 plicuri cappuccino
4 gălbenușuri
4 linguri făină
100 g unt
3-4 linguri coniac

Preparare blat
Se separă ouăle. Untul moale îl amesteci cu 100 g zahăr, adaugi gălbenușurile și un praf de sare. Se amestecă energic și se adaugă jumătate din cantitatea de făină, coaja și zeama de lămâie. Se adaugă apoi laptele rece și restul de făină amestecată cu praful de copt. Este bine să se folosească un mixer ca să nu se formeaze cocoloașe. Se bat albușurile spumă tare și se adaugă în compoziție amestecând cu o lingură de lemn de jos în sus. Se încălzește cuptorul, se unge o tavă cu ulei și se tapetează cu pesmet. Se pune aluatul în tavă și se coace 25/30 min la 180°.

Preparare cremă
250 ml lapte se pun la încălzit cu 100 g zahăr și 2-3 plicuri de cappuccino. Separat se bat 4 gălbenușuri cu 4 linguri de făină și 250 ml lapte și se adaugă peste laptele care fierbe. Se amestecă încontinuu pentru a nu se forma cocoloașe. Când crema arată ca o smântână fluidă se oprește focul și se lasă la răcit. 100 g unt se bat spumă cu 100 g zahăr pudră. Se adaugă apoi la crema de cappuccino care s-a răcit bine. Amestecul se face cu mixerul pentru amalgamarea ingredientelor. Se pun tot odată și 3-4 linguri de coniac. 

Ansamblarea
Blatul se secționează pe orizontală și se umple cu 1/2 din cremă. Cu restul de cremă se îmbracă tortulețul.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu