12 noiembrie 2013
Musaca
Ingrediente
1,5 kg cartofi
500 g carne tocată de porc
3 ouă
4 roșii sau 2 linguri pastă de bulion
1 ceapă mare
2 morcovi
200 g smântână
100 g cașcaval
ulei și pesmet pentru tapetat tava
pătrunjel
sare
piper
boia dulce
Preparare
Cartofii se fierb în coajă. Se toacă ceapa mărunt, morvovii se dau pe răzătoare și se pune la călit în puțin ulei. Se călesc câteva minute și se adaugă carnea tocată. Se sărează, se piperează și se adaugă boiaua. Se călesc împreună 10/15 min și se adaugă roșiile date pe răzătoare. Se lasă toată compoziția la fiert încă 15 min până se înmoaie legumele și carnea. Se lasă un pic la răcit și se adaugă pătrunjelul mărunțit și un ou bătut. Cartofii se curăță și se taie felii. Se unge și se tapetează cu pesmet o tavă rezistentă la cuptor. Se așează 1/2 din cartofi formând un strat pe fundul tăvii. Se toarnăapoi compoziția de carne și se nivealează bine. Peste carne, se adaugă restul feliilordecartofi într-un strat compact. Se bat 2 ouă cu smântână și un praf de sare și se adaugă peste cartofi, iar apoi 100 g de cașcaval ras. Se introduce tava în cuptorul preîncălzit și se rumenește musacaua.
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu