14 noiembrie 2013

Plăcintă cu mere de post

Ingrediente aluat
700-800 g făină
1 pachețel drojdie
1 cană apă minerală
un praf de sare
1 linguriță zahăr
3 linguri margarină
2 linguri miere pentru uns

Ingrediente umplutură
6/7 mere mari
1 cană zahăr
1 linguriță scorțișoară
3 linguri margarină
1 plic zahăr vanilat


Preparare aluat

Se dizolvă drojdia și zahărul în puțină apă călduță și se amestecă apoi cu restul ingredientelor. Se face un aluat potrivit de legat care se lasă la crescut. Când își dulbează volumul, se împarte în 2 părți și se formează 3 foi. Fiecare foaie se unge cu margarină topită și se pune umplutura de mere. Se rulează rapid și se pune sulul în tava pregătită și unsă cu margarină sau pe o hârtie de copt. Se unge fiecare rulou cu miere diluată cu puțină apă călduță și se lasă din nou la crescut. Se coace apoi plăcinta la foc  potrivit, iar când este rumenă se scoate din cuptor și se unge din nou cu miere. Se taie după ce s-a răcorit.

Preparare umplutură
Merele curățate se dau pe răzătoare și se călesc cu 3 linguri de margarină și o cană de zahăr. Se adaugă apoi scorțișoara și zahărul vanilat. Se lasă la răcit înainte de a le așeza pe foaia de aluat. 


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu