16 noiembrie 2013

Cotlet de porc cu sos curry

Ingrediente
400 g cotlet
ulei
condimente pentru carne de porc
1/4 l vin
sare

Ingrediente sos curry
1 lingură și jumătate de făină
3 lingurițe curry
delikat
1 pahar cu apă

Ingrediente garnitură
1 cană de orez
2 fire de praz

Preparare
Carnea se pune în ulei încins. Când se albește, se sărează și se piperează. Se învârte de câteva ori, iar când începe să se rumenească se pune vinul. Se fierbe la foc domol până se evaporă vinul iar carnea s-a frăgezit. Se scoate carnea și se pune de-o parte într-un vas acoperit. Uleiul în care s-a prăjit carnea, se lasă la limpezit și se golește într-un alt vas. Aici se preparară sosul: se pune vasul pe foc, se adaugă făina, curry și apa și se amestecă continuu. Se pune delikatul și se potrivește de sare. Când s-a îngroșat ca o smântână, se toarnă peste carne.
Eu am pregătit și un orez cu praz: o cană de orez se fierbe în 4 căni de apă cu sare. Când s-a înmuiat bine orezul, se clătește într-o strecurătoare cu apă rece. Prazul (2 fire) se taie rondele și se călește în ulei pentru câteva minute. Se adaugă un pahar de apă și se lasă la fiert până scade apa. Se adaugă  orezul și se potrivește de sare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu