Ingrediente ruladă
1 piept mare de pui
5 felii de șuncă presată
200 g ciuperci
1/2 ardei roșu
sare
piper
ulei
Ingrediente garnitură
200 g orez
1/2 ardei
1/2 ceapă
sare
Ingrediente sos
sos de roșii
smântână dulce
un strop de coniac
Preparare ruladă
Pieptul de pui se taie felii mari ca de șnițel. Se bat un pic cu ciocanul de șnițele, se așează apoi o felie de șuncă de mărimea bucății de carne. Se pune apoi o lingură de umplutură care se prepară astfel: ciupercile bucăți se călesc împreună cu ardeiul tăiat bucățele în ulei. Se sărează și se piperează și se mai adaugă și o felie de șuncă tăiată bucățele. Se rulează apoi feliile decarne și se fixează cu scobitori sau cu ață de bucătărie. Se rumenesc în ulei încins.
Preparare orez
Orezul se fierbe în apă clocotită cu sare, iar când s-a înmuiat se călește cu apă rece și se strecoară. Ceapa tăiată inele se călește în ulei împreună cu ardeiul tăiat bucățele. Se amestecă apoi cu orezul fiert și se potrivește de sare.
Preparare sos
Un pahar de sos de roșii se pune într-o tigaie unsă cu ulei și se amestecă cu 100 smântână. Se dă în 2-3 clocote și se omogenizează bine. Se sărează puțin și se pun 2-3 picături de coniac. Se servește alături de rulouri.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu