30 octombrie 2013

Trigoane cu ciuperci

Ingrediente umplutură
1 kg ciuperci congelate sau proaspete
2 cepe
piper
sare
ulei

Ingredinte aluat
- 1 pachet de unt moale
- 500-600 g făină
- 1 linguriță sare
- 1/2 pahar apă rece
- 1 ou pentru uns

Preparare umplutură
2 cepe se toacă mărunt și se pun la călit în câteva linguri de ulei. Ciupercile se fierb în apă cu sare și se dau prin mașina de tocat sau blender. Când ceapa s-a înmuiat, se adaugă ciupercile tocate. Se călesc împreună pentru câteva minute (10-15). Se potrivește umplutura de sare și piper și se lasă la răcit.
Preparare aluat
Untul tăiat bucățele se pune într-un bol, se adaugă jumătate din cantitatea de făină împreună cu 1 linguriță de sare. Se omogenizează totul cu mixerul cu brațe pentru frământat. Când s-a încorporat untul, se adaugă apa rece, iar apoi restul de făină până se formează un aluat elastic. Se presară făină pe masă și se întinde o foaie groasă de 2-3 mm. Se taie pătrate, se pune o lingură de umplutură șise pliază foaia de la un colț la altul formându-se tringhiuri, având grijă să se lipească marginile cu o furculiță. Se bate un ou și se unge fiecare triunghi. Se așează pe hârtie de copt într-o tavă și se dau la cuptorul încălzit în prealabil. Se coc 20/25 min până se rumenesc ușor la 180°.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu