100 g cacao
400 g zahăr
10 linguri apă
8 ouă
1/2 esență de rom sau migdale
4 linguri făină
250 g unt moale
Preparare
Se amestecă zahărul cu 100 g cacao, 10 linguri de apă și cele 8 gălbenușuri. Se amestecă toate cu un tel și se pune cratița pe foc domol. Se continuă amestecarea până se dizolvă zahărul. Se oprește focul și se lasă la răcit. Aeastă compoziție se folosește și la cremă și la blat. Pentru cremă se ține de-o parte 1 cană de compoziție. În restul rămas se adaugă făina și albșurile bătute spumă cu un praf de sare. Se amestecă totul ușor și se toarnă într-o formă de tort unsă cu ulei și tapetată cu făină. Se coace în cuptorul preîncălzit 30-40 min la 160°. Se lasă apoi blatul la răcit, se taie în două părți, iar apoi se umple și se unge cu cremă. Crema se obține astfel: în compoziția de cacao oprită, se adaugă 250 g unt bătut spumă și esența. Tortul se ornează după plăcerea fiecăruia.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu