27 octombrie 2013

Pandișpan cu cremă caramel

Igrediente blat
- 5 ouă
- 200 g zahăr
- 150 g făină
- 2 plicuri zahăr vanilat

Ingrediente cremă
- 200 zahăr
- 2 căni lapte
- 4 linguri făină
- 150 g unt
- 1 esență rom
- zeamă de la 1/2 lămâie

Preparare blat
Albușurile se bat bine împreună cu zahărul până se formează o masă spumoasă care se ține de tel. Se adaugă gălbenușurile amestecate cu un praf de sare, iar apoi făina cernută și se amestecă ușor de jos în sus. Se toarnă compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coace blatul în cuptorul preîncălzit la 160° pentru 15 min.
Preparare cremă
Se topește zahărul într-o cratiță până se caramelizează. Se adaugă o cană de lapte și se lasă la foc mic până se topește caramelul. În laptele rămas, se bate făina bine și se adaugă și acesta peste caramel. Se fierbe la foc mic amestecând continuu până se îngroașă. Se dă cratița la o parte de pe foc și se încorporează untul amestecând într-un singur sens. Se lasă apoi la răcit și se adaugă rom-ul și zeama de lămâie.
Ansamblarea
Blatul se taie în 2 părți pe orizontală și se umple cu cremă. Eu l-am tăiat de-a lungul și am obținut 2 blaturi, apoi le-am tăiat pe orizontală, obținând astfel 4 foi. Se presară zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu