2 ouă
1/2 cană lapte
1/2 cană apă
1/2 cană ulei
1 pachet praf de copt stins cu zeamă de lămâie
1 praf de sare
coajă de lămâie rasă
esență de vanilie
făină cât cuprinde (cca 1 kg)
ulei pentru prăjit
Ingrediente cremă
500 ml lapte
150 g zahăr
2 gălbenușuri
5 linguri făină
vanilie 2-3 plicuri
100 g unt
Pentru decor
zahăr pudră
Preparare rulouri
Se amestecă toate ingredientele pentru rulouri și se formeză un aluat elastic. Se întinde cu sucitorul o foaie de aluat de 2-3 mm grosime. Se taie fâșii subțiri late 2-3 cm. Formele de rulouri se ung cu ulei și se înfășoară aluatul. Se prăjesc în ulei foarte bine încins. Se rumenesc pe toate părțile și scot pe hârtie absorbantă. Când se răcesc, se umplu cu cremă.
Preparare cremă
Se ține de-o parte 1/2 pahar de lapte iar restul se pune la fiert într-o cratiță împreună cu zahărul. Gălbenușurile se amestecă cu laptele oprit și făina. Când laptele din cratiță începe să fiarbă, se adaugă această compoziție de gălbenușuri și se amestecă încontinuu cu un tel. Se adaugă și vanilia și se fierbe crema până se îngroașă bine, fără a ne opri din amestecare. Se dă cratița la o parte și se adaugă untul tăiat bucățele amestecând într-un singur sens. Se umplu rulourile cu această cremă cu ajutorul unui sac à poche. Se presară zahăr pudră.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu