17 octombrie 2013

Prăjitură cu mere și migdale


Ingrediente

Aluat dospit
375 g făină
1 plic praf de copt
50 g zahăr
1/2 fiolă de esență de vanilie
200 ml lapte
75 g unt sau margarină
un praf de sare

Aluat fărâmițat
100 g făină
50 g zahăr
1 plic zahăr vanilat
1/2 linguriță de scorțișoară măcinată
50 g unt
30 g migdale măcinate sau nuci

Umplutura de mere
7 mere mari
50 g zahăr
70 g migdale măcinate
1,2 sticluță de esență de rom

Preparare
Se face mai întâi umplutura de mare: se spală și se curăță merele și se taie în felii fine. Se pun merele într-o oală cu capac împreună cu zahărul și se călesc pentru 10 min. Se pun apoi într-o strecurătoare și se lasă la scurs. Când s-au răcit, se amestecă cu rom și cu migdalele măcinate. Pentru aluatul fărămițat se pun toate ingredienele într-un vas și se amestecă cu telul până se obțin fărămituri fine.
Se cerne făina într-un bol împreună cu praful de copt. Se adaugă restul ingredientelor și se amestecă cu mixerul (cu brațele de frământat) pentru cca 2 minute până se obține un aluat neted. Se întinde aluatul într-o tavă cu marginea detașabilă unsă în prealabil și se ridică marginea cu cca 3 cm. Se întinde umplutura de mere și se presară aluatul fărămițat deasupra. Se coace la temperatură constantă 40-60 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu