7 septembrie 2013

Tiramisù cu căpşuni


Ingrediente
- 1 pachet de pişcoturi de 400 g
- 3 ouă
- 8 linguri de zahăr
- 500 g mascarpone
- 200 ml smântână pentru frişcă sau frişcă lichidă
- 1/2 kg căpşuni
- sirop de căpşuni sau vişine din comerţ

Preparare
Se separă albuşurile de gălbenuşuri; se freacă gălbenuşurile cu zahărul până devin spumă. Se adaugă apoi peste gălbenuşuri mascarpone şi se încorporează bine. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare până se face o spumă tare. Se amestecă apoi spuma de albuşuri cu crema de mascarpone şi gălbenuşuri. Se bate frişca cu zahăr după gust şi se adaugă în crema formată mai înainte. 
Căpşunile se curăţă, se spală şi se taie bucăţi. Se începe ansamblarea: se pune într-o farfurie sirop de căpşuni   (eu am folosit de vişine) diluat cu puţină apă, se înmoaie pişcoturile unul câte unul şi se aşează în tavă. După ce se formează primul strat, se întinde cremă şi se presară căpşuni. Se continuă cu pişcoturi înmuiate în sirop, cremă şi pişcoturi până se termină ingredientele (în funcţie de tavă, pot fi mai multe sau mai puţine). Pentru decor, se poate folosi o căpşună tăiată felii. Se lasă la frigider timp de 6-8 ore.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu