- 600 g carne viţel
- 2 cepe
- 2 grăunţi usutroi
- 1/2 ardei roşu
- boia dulce şi iute
- 1 pahar bulion
- 1 lignură apstă de bulion
- 1 linguriţa zahăr
- 1 pahar vin alb
- zeamă de supă (apa caldă cu deliakt)
- sare
- piper
- ulei
Preparare:
- se spală carnea, se usucă un pic şi se taie bucăţele; se pune ulei la încălzit într-o cratiţă, când s-a încins uleiul se pune carnea;
- se lasă câteva minute şi apoi se pune sare şi piper; când s-a evaporat zeama de la carne, se adaugă un pahar de vin;
- se lasă să fiarbă la foc moderat până se evaporă bine, după aceea se pune ceapa tocată şi usturoiul;
- se lasă şi acestea la călit până se înmoaie un pic, iar apoi se adaugă 2-3 polonice de supă;
- se mai fierbe un pic la foc moale şi se adaugă şi ardeiul tăiat bucăţi mai mari, iar apoi celelalte ingrediente: bulion, pasta de bulion, 1 linguriţă de boia dulce, un vârf de cuţit de boia iute şi zahărul;
- se potriveşte de sare şi se mai lasă la fiert cel puţin 30 min până se formează un sos dens şi carnea s-a înmuiat;
- dacă vi se apre că nu s-a frăgezit carnea, se mai pune supă şi se lasă în continuare la fiert la foc mic.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu