5 septembrie 2013

Chifteluţe cu sos curry şi garnitură de orez


Ingrediente chifteluţe
- 400 g carne tocată de curcan
- 1 ceapă
- 1 grăunte usturoi
- 1 cartof
- 3 felii de pâine înmuiate în lapte
- sare
- piper
- 1 ou
- ulei

Ingrediente sos
- 2 cepe
- 1 grăunte usturoi
- 1 bucată de ţelină
- 2-3 linguriţe curry
- 1 linguriţă delikat

Ingrediente garnitură
- 1 cană orez
- 3 linguri apă
- 1 linguriţă sare
- 2-3 linguri ulei

Preparare chifteluţe
Ceapa, cartofii şi usturoiul se toacă prin blender. Se amestecă apoi cu carnea, oul, pâinea stoarsă bine, sare şi piper. Se modelează chifteluţe cu mâna udă şi se prăjesc în ulei încins.

Preparare sos
Legumele se toacă la cuţit şi se călesc în ulei. Se adaugă puţin câte puţin apă caldă până se înmoaie legumele.  După aceea se pasează bine cu mixerul. Se încălzeşte un pahar de apă în care se dizolvă delikatul şi curry. Se amestecă apoi cu sosul de legume şi se dă în 2-3 clocote.

Preparare orez
O cană de orez spălat se fierbe în 3 căni de apă clocotită în care s-a dizolvat 1 linguriţă de sare. Se adaugă 2-3 linguri de ulei. Când a fiert orezul se pune într-o strecurătoare şi se clăteşte cu apă rece. Se serveşte alături de sosul de curry şi chifteluţe.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu