4 septembrie 2013

Spaghete carbonara




Ingrediente pentru 4 persoane
- 320 g spaghete
- 200 g smântână
- 2 gălbenuşuri
- 200 g bakon sau şuncă presată
- 2-3 linguri parmezan
- pătrunkel
- sare
- piper
- nucşoară
- 25 g unt
- 3-4 linguri ulei

Preparare
Se pun 2 litri de apă la fiert cu 2 linguriţe de sare. Când apa clocoteşte, se pun spaghetele. Se amestecă des cu o furculiţă ca să nu se lipească între ele. Se pune ulei şi unt într-o tigaie mare, când se încinge se pune şunca tăiată bucăţele. Se perpeleşte pentru câteva minute. Gălbenuşurile se bat bine cu smântâna şi se adaugă sare, piper, nicşoară. Când sunt fierte, se strecoară pastele şi se strecoară în tigaia cu şuncă. Se aprinde din nou focul şi se întorc de câteva ori. Se opreşte focul şi se pune amestecul de smâtnână cu ou. Se învârte totul bine, se presară pătrunjel şi parmezan şi se servesc calde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu