- 500 g sparanghel
- 1 ceapă
- 1 cartof mai mare
- 1,5 apă fiartă cu delikat
- 3-4 linguri ulei
- smântână
Preparare:
- se spală sparanghelul, se elimină partea albicioasă iar restul cam 1/2 cu vârf din firul de sparanghel, se taie bucăţi şi se pune într-o cratiţă în care s-a pus un pic de ulei (3-4 linguri);
- se pune o ceapă şi un cartof tăiaţi bucăţi; se adaugă apa fiartă cu deliaktul şi se pune cratiţa pe foc;
- se fierbe până când totate legumele s-au înmuiat (cam 1 oră); se scurge un pic din zeama de fiertură, dar nu se aruncă; dacă este nevoie se adaugă la supă;
- legumele cu un pic de zeamă se pun în blender şi se pasează bine sau se foloseşte mixerul "a immersione";
- supa trebuie sa fie cremoasă; dacă este nevoie se adaugă din zeama oprită;
- se serveşte cu smântână şi este bune cu crutoane.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu