23 septembrie 2013

Salată de ardei

Ingrediente
- ardei graşi sau kapia
- 1 lingură ulei
- 1 lingură oţet
- 2 căţei de usturoi
- origano
- sare

Preparare
Ardeiul se coace pe flacăra aragazului sau într-o tavă în cuptor, de preferat în cuptor că nu trebuie întors de multe ori. Se întoarce de 3-4 ori, iar când pieliţa se vede rumenită sau încreţită, se scot ardeii din cuptor şi se bagă într-o pungă de plastic. Se leagă punga la gură şi se lasă aşa 10-15 min, apoi se iau ardeii şi se pun într-un vas cu apă. Se curăţă de coajă şi se spală bine; se elimină cotorul şi seminţele. Se pun într-un bog scurşi bine de apă. 
Se prepară un mujdei din 2 căţei de usturoi pisaţi, un pic de sare, o lingură de oţet şi o lingură de ulei. Se adaugă apoi un pahar de apă. Se potriveşte de sare şi oţet şi se toarnă peste ordei. Se presară şi origano. Se ţin la frigider până în momentul servirii.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu