22 septembrie 2013

Ruladă albă cu dulceaţă

Ingrediente
- 6-8 allbuşuri
- 1 praf de sare
- 8 linguri zahăr
- 8 linguri apă rece
- 8 linguri făină
- zahăr vanilat

Preparare
Albuşurile se bat spumă cu sarea. Se adaugă zahărul în ploaie până se formează o cremă tare. Se adaugă apa, se amestecă în continuare iar apoi se adaugă făina şi zahărul vanilat. Se aşează într-o tavă o hârtie de copt unsă cu ulei. Se pune compoziţia de albuşuri şi se nivelează bine. Se bagă în cuptorul preîncălzit la 120° pentru 15-20 min. Se scoate blatul din cuptor, se aşează pe masă cu hârtie cu tot. Altă hârtie de copt de mărimea blatului se udă cu apă şi se stoarce bine. Se aşează peste blat şi se rulează strâns. Se lasă la răcit rulat. Când s-a răcit, se desface rulada, se elimină hârtia de copt, se întinde pe toată suprafaţa dulceaţă şi se rulează din nou fără hârtie. Se lasă la rece pentru 2-3 ore. Se pudrează cu zahăr şi se feliază.

Sfat: gălbenuşurile se pot folosi pentru a pregăti papanaşi, reţeta urmărtoare :D

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu