22 septembrie 2013

Papanaşi


Ingrediente
- 400 g brânză proaspătă de vaci
- 4 gălbenuşuri
- 3-4 plicuri zahăr vanilat
- 1 praf de copt
- 100 g zahăr
- făină cât cuprinde
- sare
- 300-400 ml ulei
- dulceaţă
- smântână

Preparare
Se amestecă brânza cu ouăle, se adaugă un praf de sare iar apoi zahărul şi vanilia. Se amestecă totul bine, după care se începe adăugarea făinii. Se încorporează în făină şi un praf de copt. Se frământă un aluat consistent care nu se lipeşte de mâini, se modelează inele din cocă pe un cărpător pe care s-ă presărat făină. Se modelează şi biluţe din aluat tot atâtea câte inele au ieşit. Se prăjesc papanaşii în ulei fierbinte până se rumenesc. Se aşează pe platou papanaşul, se umple mijlcul cu smântână, se aşează biluţa rumenită, se pune din nou smântână şi apoi dulceaţă. Se servesc fierbinţi.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu