Ingrediente
- 500 g carne de porc (muşchi felii)
- 100 g şunculiţă afumată feliată
- 50 g măsline fără os
- sare
- piper
- 1 pahar vin alb
- delikat
- ulei
Preparare
Feliile de carne se bat cu bătătorul de şniţele, se sărează foarte puţin şi se piperază. Se întinde fiecare foaie de carne iar peste ele se pune o feliuţă de şuncă, iar apoi un şir de 3-4 măsline. Se rulează carnea şi se leagă cu aţă de bucătărie sau se fixează cu scobitori, care trebuie eliminate înainte de servire. Se pune într-o cratiţă ulei (4-5 linguri) şi se adaugă rulourile, care se perpelesc pentru câteva minute până se albesc bine. Se adaugă 1/2 pahar cu apă călduţă şi 2 linguriţe de delikat. Când a scăzut apa, se adaugă un pahar de vin şi se continuă fierberea până se evaporă tot vinul. Se rumenesc frumos pe toate părţile şi se servesc alături de un piure sau o salată.
- 3-4 cartofi
- unt
- lapte
- sare
Preparare
Se fierb 3-4 cartofi curăţaţi de coajă. Când s-au înmuiat, se scurg şi se bat cu un tel cu 1 lingură de unt. Dacă piureul e prea dens, se pune şi un pic de lapte dulce. Se poate adăuga şi o lingură de smântână sau cremă de brânză. Se sărează după gust.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu