- 250 g unt sau margarină
- 125 ml lapte sau apă rece
- o linguriţă mică de sare
- făină cât cuprinde (500-600 g)
Ingrediente umplutură
- 3 cuburi spanac congelat
- 250 g ricotta
- 250 g caşcaval ras
- 2 ouă
- sare
- piper
- ulei
Preparare
Untul se ţine la temperatura camerei până se îmnoaie. Se freacă bine între degete cu făina (500 g) până se formează un fel de frimituri. Se adună totul la un loc şi se face o gropiţă în mijloc, unde se pune laptele în care s-a dizolvat sarea, iar apoi se începe frământatul. Se adaugă făină până se formează un aluat elastic (frământatul trebuie sa dureze foarte puţin). Se dă la frigider învelită în folie de plastic pentru 30 min. Se pregăteşte umplutura, se opăreşte spanacul în apă cu sare. Se scurge bine, iar apoi se căleşte pentru câteva minute în ulei. Se bat 2 ouă în care se adaugă caşcavalul ras şi ricotta, iar apoi spanacul. Se potriveşte de sare şi piper.
Ansambarea
Se împarte aluatul în 2 părţi. Se întinde o foaie de aluat pe hârtia de copt şi se aşează într-o tavă rotundă. Se înţeapă cu o furculiţă. Se aşează umplutura, se nivelează bine, iar apoi se aşează cea de-a doua foaie. Se coace în cuptorul încins la 190° pentru 25-30 min. Când s-a rumenit, se unge cu un pic de lapte sau apă pentru a avea puţin luciu.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu