29 august 2013

Supă cremă de dovlecei

Ingrediente
- 600 g dovlecei
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 50 ml ulei
- 1 lingură făină
- 1 gălbenuş
- 200 ml smântână de gătit
- sare
- 1,5 L supă (apă clocotită + 2 cubuleţe concentrat de legume)

Preparare
Se pune untul la topit, se adaugă uleiul şi ceapa tocată mărunt. Se căleşte puţin şi se adaugă făina, iar apoi dovleceii tăiaţi feliuţe. După câteva minute se adaugă 3/4 din supă şi se lasă la fiert. Când s-au înmuiat bine dovleceii, se pasează totul cu un blender. Se adaugă şi restul de supă şi se pune din nou la fiert. Se bate gălbenuşul cu smântână şi se adaugă în supa cremă. Se potriveşte de sare şi apoi se opreşte focul. Se serveşte cu crutoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu