25 august 2013

Lasagne cu ragù


Ingrediente:
- 500 g foi lasagne proaspete

Ingrediente sos ragù:
- 400 g carne tocată de viţel
- 100 g cârnaţi proaspeţi
- 1 bucată ţelină sau o tulpină
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 2 grănţi usturoi
- 1 sticlă de suc de roşii de 700 g
- 1 pahar vin alb
- delikat
- ulei
- sare
- piper
- 100 g parmezan ras

Ingrediente sos beshamel:
- 50 g unt
- 500 ml lapte
- 3 linguri făină
- sare
- piper
- nucşoară

Preparare:
- Se pregăteşte sosul ragù: se căleşte ceapa tăiată mărunt împreună cu usturoiul în câteva linguri de ulei. Se adaugă carnea tocată şi cârnaţii tăiaţi mărunt fără piele. Se sărează şi se piperează. Se căleşte carnea aprox. 10 min. Se adaugă ţelina şi morcovii date pe răzătoare sau tăiate mărunt. Se mai călesc şi acestea 10 min şi se adaugă vinul şi bulionul. Se adaugă delikat şi se lasă la fiert cca. 1 oră jumate. 

- Se prepară sosul beshamel: se topesc 50 g unt şi se adaugă făina şi laptele. Se amestecă cu un tel pentru evitarea formării cocoloaşelor. Se clocoteşte totul bine, se adaugă sare, piper şi nucşoară.

Ansamblarea: se pune hârtie de copt într-o tavă. Se întinde un pic de beshamel pe toată suprafaţa, iar apoi se pune un rând de foi de lasagne. Lasagnele se ung din nou cu beshamel iar apoi se pune un polonic şi jumătate de ragù, parmezan ras, foi de lasagne şi se repetă operaţia până se termină ingredientele. Se încheie cu ragu şi parmezan. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit la 190° pentru 30 min.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu