Ingrediente
- 650 g făină
- 1 cană lapte
- 1 cubuleț și jumătate de drojdie
- 5 linguri de zahăr
- 80 g unt
- 2 ouă
- un praf de sare
- esență de rom
- coajă de lămâie
- zahăr pudră
Preparare
Se amestecă toate ingredientele, mai puțin zahărul pudră. Laptele trebuie sa fie călduț, untul topit la microunde, drojdia dizolvată în puțin lapte. Se frământă un aluat elastic și se lasă la crescut timp de 1 oră și jumătate. Apoi se întinde o foaie groasă de cca. 1 cm și se taie cercuri cu un pahar. Se acoperă și se mai lasă la crescut 1/2 oră. Se pune într-o tigaie ulei, iar când e încins, se pun gogoșile la prăjit până se rumenesc pe amandouă părțile. Se lasă la răcit și se presară zahăr pudră. Se pot umple cu dulceață sau cu nutella.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu