- 3 pulpe de pui
- 80 g unt
- 80 g făină
- 200 ml lapte
- pătrunjel tocat
- 4 linguri caşcaval ras
- sare
- piper
- 2 ouă
- delikat
- pesmet
- făină
- ulei
Preparare:
- se spală pulpele şi se pun la fiert în apă cu delkat; se fierb o jumătate de oră, după care se scot şi se lasă la răcit, iar apoi se dezosează; canrea se toacă mărunt cu cuţitul;
- untul se pune la topit într-o cratiţă, se adaugă făina şi apoi laptele, amestecând continuu cu un tel;
- se fierbe această cremă câteva minute până se îngroaşă bine; se opreşte focul şi se lasă puţin la răcorit;
- se adaugă apoi carnea tocată, caşcavalul ras, gălbenuşurile de la cele 2 ouă şi se potriveşte de sare şi piper;
- se adaugă şi pătrunjelul tocat; se amestecă totul bine;
- se pune ulei la încins într-o cratiţă mai adâncă, se iau bombişe cu o lingură, se tăvălesc prin făină şi li se dă o formă;
- se trec apoi prin albuşurile bătute cu un pic de sare şi apoi se tăvălesc prin pesmet;
- se rumenesc frumos pe toate părţile.
P.S. Sunt bune atât calde cât şi reci; se pot face cu carne rămasă de la grătar sau de la friptura de la cină.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu