- 1 pachet şi jumătate de pişcoturi
Ingrediente cremă:
- 500 g mascarpone
- 2 gălbenuşuri
- 100 g zahăr
- 2 linguri lapte
- 1 păhărel de whisky
- 4 pişcoturi
- 250 ml frişcă lichidă
- 2 linguri cacao
Ingrediente sirop:
- 10 linguriţe cafea
- 10 ceşti de apă
- 5 linguriţe zahăr
Preparare:
- prima dată se face siropul (cafeaoa) din ingredientele de mai sus;
- se bat bine gălbenuşurile cu 60 g zahăr, se încorporează câte puţin zahăr şi se pune crema pe foc fără să vă opriţi din bătut;
- se ţine pe foc până se îngroaşe fără să se lase crema să fiarbă în clocot;
- se lasă această cremă la răcit, iar apoi se amestecă cu 500 g mascarpone;
- se bate frişca cu restul de zahăr (40 g) şi se amestecă cu crema de mascarpone;
- 4 pişcoturi se sfărâmă şi se amestecă cu coniacul; se adaugă şi acest amestec în cremă;.
Ansamblarea:
- se strecoară cafeaua: pişcoturile se iau unul câte unul şi se înmoaie în cafea;
- se face un strat de pişcoturi, se întinde un strat de cremă, se face un alt strat de pişcoturi iar apoi cremă şi tot aşa până se termină ingredientele, ţinând cont că ultimul strat trebuie să fie cremă;
- se presară cacao pe deasupra şi se bagă la frigider pentru câteva ore.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu