7 iunie 2013

Clătite cu cremă

Ingrediente pentru 9 clătite:
- 300 ml lapte
- 150 g făină
- 2 ouă
- 1 praf de sare
- 50 g unt

Ingrediente cremă:
- 250 g ricotta
- 4 linguri miere
- 2 linguri smântână
- căpşuni pentru garnisit

Preparare clătite:
- se amestecă cu un mixer toate ingredientele pentru aluat în afară de unt şi se lasă la odihnit cam 1 oră;
- se pune untul în tigaia în care se coc clătitele, se topeşte şi se adaug aluat;
- tigaia se încinge bine, se ia cu polonicul cocă şi se pune în tigaie;
- se coc clătitele, iar dacă este nevoie se unge din când în când tigaia cu unt sau ulei.

Preparare cremă:
- se amestecă bine toate ingredientele şi se formează o cremă; 
- cu această cremă se ung clătitele şi se pachetează; se aşează într-o tavă unsă cu unt, iar pe deasupra se presară bucăţele de unt;
- se bagă în cuptorul încins la 180° pentru 5-10 min, se scot şi se garnisesc cu căpşuni sau fructe de pădure.

P.S. Aceste clătite nu sunt foarte dulci, dar se poate presăra zahăr pudră sau miere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu