10 iunie 2013

Flan de cireşe

Ingrediente aluat:
- 350 g făină
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 1/2 linguriţă scorţişoară
- 1 praf de sare
- 125 g margarină

Ingrediente umplutură:
- 2 albuşuri
- 50 g zahăr
- 100 g migdale măcinate sau alune fără sare
- 500 g cireşe fără os
- 2 linguri zahăr
- zahăr pudră


Preparare:
- se pune făina într-un bol, se face o gropiţă la mijloc, se adaugă oul, zahărul, sarea, scorţişoara şi margarina bucăţele;
- se amestecă totul cu o furculiţă, apoi cu mâna, până devine un aluat consistent şi eleastic;
- se lasă la odihnit în frigider acoperit pentru o jumătate de oră;
- se pune o foaie de copt într-o tavă rotundă, se întinde din aluat un disc de cocă de aceeaşi măsură;

Preparare umplutură:
- cireşele se amestecă cu 2 linguri de zahăr şi se lasă la macerat în frigider (este bine ca această operaţie să fie făcută înainte de a frământa aluatul);
- se montează albuşurile cu zahărul şi se adaugă migdalele măcinate;
- se pune foaia de aluat în tavă, se adaugă albuşurile cu migdale pe toată suprafaţa foii, iar apoi se aşează cireşele;
- se pune tava în cuptorul preîncălzit şi se coace 40-45 min la 200°;
- se scoate din cuptor şi se pudrează cu zahăr; se lasă la răcit şi apoi se scoate din tavă.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu