15 iunie 2013

Spaghete cu ton

Ingrediente:
- 300 g spaghete
- 2 cutii ton
- 2 cepe
- 2 grăunţi usturoi
- 200 g bulion sau roşii proaspete
- 1 linguriţă delikat
- 2-3 linguri ulei
- origano sau busuioc
- parmezan

Preparare:
- se toacă ceapa şi usturoiul şi se pun la călit în ulei; se călesc până ceapa şe îngălbeneşte un pic;
- se adaugă apoi tonul şi un pic de apă caldă şi delikat; se lasă la fiert până se înmoaie ceapa;
- se adaugă bulionul şi se mai fierbe până se ridică uleiul; dacă roşiile sunt proaspete, se fierbe sosul până se evaporă toată apa;
- pastele se pun în apă clocotită în care s-a pus o linguriţă de sare; cum sunt fierte, se scurg şi se amestecă cu sosul şi se servesc cu parmezan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu