13 iunie 2013

Ruladă cu piept de pui

Ingrediente pentru 4 persoane:
- 1 piept de pui dezosat de 500 g
- 100 g şuncă presată tăiată felii subţiri
- 2 linguriţe condiment pentru carne de pui
- 2 linguri făină
- 1 pahar de vin alb
- 1 pahar de apă caldă în care s-a dizolvat o linguriţă de delikat
- piper
- 50 g unt
- 3-4 linguri ulei

Preparare:
- pieptul de pui se taie pe jumătate şi din fiecare jumătate se obţine o ruladă;
- bucata de pipet se taie cu cuţitul astfel încât să obţineţi o foaie întinsă ca de şniţel;
- se presară piper pe toată suprafaţa de carne şi se aşează şunca presată, iar apoi o linguriţă de condiment care se întinde pe toată suprafaţa foii;
- se rulează apoi carnea până se obţine un rolou; se leagă cu aţă de bucătărie odată pe lung, iar apoi de 3 ori pe lat ca să nu se desfacă în timpul preparării;
- se pune într-o cratiţă uleiul şi untul; când s-a topit untul, se adaugă ruladele tăvălite prin făină;
- se rumenesc pe toate părţile iar poi se adaugă un pahar de vin; când s-a evaporat vinul, se adaugă apa caldă cu delikatul;
- se lasă să fiarbă până scade sosul la jumătate; se pune puţin sos într-un vas şi se amestecă cu o lingură de făină (se amestecă bine cu o furculiţă ca să nu se facă cocolaşe);
- se varsă în cratiţă peste carne şi se lasă în continuare la fiert; dacă vi se pare sosul prea gros, se lungeşte cu un pic de apă caldă; 
- când sosul este legat se opreşte focul; toată prepararea durează cam 1 oră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu