Ingrediente pentru 2 pizze:
- 1 cană de apă călduţă;
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă cu vârf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- făină cât cuprinde
- 1 ceaşcă ulei
- 200 g emmental
- 200 g mozzarella
- 200 g gorgonzola
- 200 g cacciotta sau telemea foarte grasă
Preparare:
- se pune într-un bol încăpător 500 g făină;
- la mijloc se face o gropiţă în care se pune apa caldă în care s-a dizolvat drojdia şi sarea;
- se pune o ceaşcă de ulei şi o linguriţă de zahăr;
- se frământă totul bine şi se formează un aluat elastic;
- făină se pune cât cuprinde; se lasă la crescut;
- când şi-a dublat volumul, coca se împarte în două şi se întinde în tava unsă cu ulei şi presărată cu un pic de făină, pentru ca aluatul să nu se strângă;
- aluatul se împarte în părţi fără însă să se taie, se însemnează cu vârful unui cuţit;
- pe fiecare parte se întind brânzeturile date pe răzătoare sau tăiate cubuleţe;
- se pune şi un pic de ulei în fir pe toată suprafaţa; se introduce tava în cuptorul încins la 200° pentru aproximativ 15-20 min;
- când brânza a devenit un pic gălbuie se scoate tava din cuptor.
P.S. Pentru ca aluatul să fie mai crocant, trebuie să adăugaţi mai multă făină, asftel încât acesta să fie mai vârtos; o să obţinesi o pizza crocantă cu 4 gusturi deosebite. Puteţi să o tăiaţi pătrăţele mai mici şi formaţi un bufet suedez excelent. Brânzeturile italiene sunt cunoscute pentru gusturuile rafinate şi aroma deosebită.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu