Ingrediente pentru 2 pizze:
- 1 cană de apă călduţă;
- 1 cub de drojdie
- 1 linguriţă cu vârf de sare
- 1 linguriţă zahăr
- făină cât cuprinde
- 1 ceaşcă ulei
- salam picant
- 500 g mozzarella
- 2 pahare bulion
- boia iute
- piper
- ulei de măsline
Preparare:
- se pune într-un bol încăpător 500 g făină;
- la mijloc se face o gropiţă în care se pune apa caldă în care s-a dizolvat drojdia şi sarea;
- se pune o ceaşcă de ulei şi o linguriţă de zahăr;
- se frământă totul bine şi se formează un aluat elastic;
- făină se pune cât cuprinde; se lasă la crescut;
- când şi-a dublat volumul, coca se împarte în două şi se întinde în tava unsă cu ulei şi presărată cu un pic de făină, pentru ca aluatul să nu se strângă;
- odată pus în tavă aluatul se unge cu bulion, se aşează mozzarella tăiată pucăţele, se presară boia şi piperul iar apoi salamu feliat;
- se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 min cca la 200°;
P.S. Această pizza se numeşte "pizza alla diavola" pentru gustul ei deosebit de iute. Fiecare trebuie să dozeze cantitatea de boia după bunul plac.
- odată pus în tavă aluatul se unge cu bulion, se aşează mozzarella tăiată pucăţele, se presară boia şi piperul iar apoi salamu feliat;
- se introduce în cuptorul preîncălzit pentru 20 min cca la 200°;
P.S. Această pizza se numeşte "pizza alla diavola" pentru gustul ei deosebit de iute. Fiecare trebuie să dozeze cantitatea de boia după bunul plac.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu