Ingrediente pentru 8 persoane:
Aluat:
- 4 ouă
- 100 g făină
- 100 g zahăr
- 100 g unt
- unt pentru uns tava
- făină pentru a pudra tava
- sare
- 1/2 pliculeţ praf de copt
Salsa de căpşuni:
- 400 g căpşuni
- 100 g zahăr
- 1 foaie gelatină
Glazură:
- 200 g zahăr pudră
- 2 albuşuri
- 1 lingură zeamă de lămâie
Decor:
- 100 g căpşuni
Preparare aluat:
- făina se amestecă cu sarea şi praful de copt;
- ouăle se bat bine cu zahărul iar apoi se pune cratiţa pe aragaz la foc mic şi se amestecă până compoziţia începe să se încălzească şi să se umplfe;
- se dă cratiţa la o parte şi se lasă la răcit amestecând mereu, se adaugă apoi făina şi untul topit;
- se unge cu unt şi se pudrează cu făină o tavă; se pune aluatul şi se dă la cuptorul încălzit în precedenţă;
- se coace cam 30 min la 180°; când e coaptă, se aşează pe un platou şi se lasă la răcit; se taie apoi în 2 straturi.
Preparare salsa de căpşuni:
- gelatina se pune la înmuiat în apă rece; căpşunile se pasează ca la piuré;
- se pune pe foc cu zahărul şi se fierb îndelung până se formează un gem semi-lichid;
- se lasă la răcit şi când mai e călduţ se dizolvă gelatină stoarsă şi se amestecă bine;
- această salsă se întinde pe toată suprafaţa bazei deja tăiată; se mai pun bucăţele de căpşuni iar apoi cealălaltă foaie;
Preparare glazură:
- se bat spumă albuşurile cu zahărul şi se adaugă zeama de lămâie, iar apoi se fierbe această compoziţie pentru câteva minute la bain-marie;
- se întinde această glazură peste tort şi se decorează cu felii de căpşuni.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu