31 mai 2013

Tortilla cu cartofi


Ingrediente pentru 4 persoane:
- 3 cartofi fierţi în coajă
- 4 ouă
- 1/2 pahar de lapte
- sare
- piper
- nucşoară
- pătrunjel
- 1 lingură margarină
- 2 linguri ulei

Preparare:
- cartofii se curăţă şi se taie felii; într-o tigaie se pune la încălzit margarina şi uleiul;
- când s-au încins grăsimile, se pun cartofii tăiaţi felii; se sărează şi se piperează;
- se bat ouăle bine cu laptele şi condimentele şi se adaugă peste cartofi când sunt bine rumeniţi;
- se lasă la rumenit câteva minute la foc mic; se întoarce apoi cu ajutorul unui capac;
- se rumeneşte frumos şi se serveşte caldă.

P.S. Tortilla se poate face şi cu cartofi prăjiţi fără să îi fierbeţi, dar atunci tortilla iese mai grasă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu