31 mai 2013

Ciupercuţe



Ingrediente pentru 4 persoane:
- 4 ouă fierte
- 4 roşii
- 3 linguri smânână
- 3 linguri brânză ricotta
- 3 linguri cremă de brânză
- 2 linguri caşcaval ras
- sare
- piper
- nucşoară
- maioneză

Preparare:
- se taie un capac la roşii pe partea cu cotorul (cam un sfert din roşie); se scobesc apoi cu o linguriţă;
- se sărează şi se piperează în interior şi se umplu cu crema asftel obţinută:
- gălbenuşurile de ou se pasează bine şi se amestecă cu toate tipurile de brânze enumerate mai sus;
- se adaugă smântâna şi condimentele; ouăle se taie la un capăt şi se scoate gălbenuşul;
- se taie apoi şi la capătul celălalt asftel încât reuşiţi să le aşezaţi în picioare;
- se umplu ouăle cu aceeaşi cremă cu care s-au umplut roşiile;
- se aşează apoi roşiile ca nişte pălări de ciuperci şi se fac puncte cu maioneză.

P.S. Umplutura se poate face şi cu alte tipuri de brânză, de ex, telemea şi smântână.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu