30 mai 2013

Focaccia cu ceapă şi ardei


Ingrediente:
- 1 ceapă
- 1 ardei roşu
- origano uscat
- ulei de măsline
- aluat de pâine

Preparare:
- se prepară un aluat de pâine din apă caldă, sare şi făină; se face un aluat gros care se lasă la crescut;
- ceapa se taie fin iar ardeiul feliuţe; se călesc în puţin ulei de măsline;
- când coca a crescut se întinde o foaie mai groasă într-o tavă unsă cu ulei şi în care se presară puţină făină;
- se pun legumele călite pe deasupra şi se mai pune ulei de măsline în fir pe toată suprafaţa;
- se bagă la cuptor şi se coace până se rumeneşte.

P.S. Cantitatea pentru 2 focacce: 0,5 litri apă, 2 linguriţe sare, făină cât cuprinde.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu