Ingrediente:
- 2 cutii de năut fiert (ceci)
- ulei de măsline
- 1 grăunte usturoi
- boia dulce
- sos tahini
Preparare sos tahini:
- 1 lingură susan, 1 lingură zeamă de lămâie, 1 lingură ulei de măsline şi 1 lingură de apă se mixează bine până se formează un sos.
Preparare humus:
- năutul se scurge de zeama din cutie şi se pune într-o cratiţă cu apă rece atât cât să treacă de boabe;
- se adaugă 2 linguri de ulei şi se pune la fiert; se lasă să fiarbă 10-15 min, după care se opreşte focul şi se lasă la răcit;
- se pune totul în blender împreună cu un grăunte de usturoi, 2-3 linguri de ulei de măsline, sosul tahini şi se mixează totul bine până devine o pastă;
- se potriveşte de sare şi se goleşte într-un platou; se mai pune pe deasupra ulei de măsline şi boia dulce;
- se pot adăuga şi 2 linguri de iaurt cremos.
P.S. Dacă consistenţa nu vi se pare potrivită, se mai adaugă apă caldă. Trebuie să arate ca o smântână groasă.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu