30 mai 2013

Prăjitură cu banane



Ingrediente;
- 3 banane
- 80 g margarină sau unt
- 80 g zahăr
- 2 ouă
- 200 g făină
- 1/2 lingură praf de copt
- 1/2 cană de lapte
- un praf de sare
- sucul de la 1/2 lămâine
- margarină penmtru uns tava
- 100 g migdale tocate
- zahăr pudră

Preparare:
- se freacă margarina cu zahărul, adăungând puţin câte puţin zahărul şi ouăle; se amestecă făina cu praful d copt şi su sarea şi se începe încorporarea alternând o lingură de făină cu una de lapte;
- când se termină făina trebuie să se termine şi laptele (nu se pune lapte mai mult);
- bananele se curăţă şi se taie jumătăţi pe lungime; se stoarce peste ele sucul de la o 1/2 lămâie pentru a evita înnegrirea;
- se unge cu margarină o tavă de chec şi se pune jumătate din aluat; se aşează bananele şi peste ele se presară migdalele; se acoperă cu restul de aluat;
- se pune tava în cuptorul deja încălzit şi se coace la 200° pentru 30 min;
- cnd este copt se scoate din tavă, se lasă la răcit şi se presară cu zahăr pudră.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu