24 iunie 2013

Muşchi de porc al curry

Ingrediente:
- 800 g muşchi de porc
- 5-6 linguri ulei
- aţă de bucătărie
- sare
- piper
- 1 pahar vin alb
- 20 g unt
- 1 pliculeţ şofran
- 2 linguriţe curry

Preparare:
Muşchiul se spală şi se usucă sau se lasă la scurs. Se leagă cu aţă de bucătărie şi se pune într-o cratiţă în care s-au încălzit 5-6 linguri ulei. Se sărează şi se piperează. Muşchiul se ţine pe foc până se rumeneşte învârtindu-se de mai multe ori. Această operaţie durează 30-40 min iar vasul se ţine acoperit. Când s-a rumenit frumos, se adaugă vinul şi se mai ţine pe foc până se evaporă. Se goleşte totul într-o tavă, iar în susul de la carne se adaugă 2 linguriţe de curry şi un pliculeţ de şofran. Se bagă tava în cuptorul preîncălzit pentru 10-15 min.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu